Bright Eyes - First Day of My Life

In 2005 verscheen het album I'm Wide Awake, It's Morning van de Amerikaanse band Bright Eyes.

De band staat bekend om z'n kritische commentaren op de conservatieve politiek van voormalig president George Bush en consorten. Toen ze het nummer At the bottom of everything, van hetzelfde album, ten gehore brachten bij de Late Late Show, droeg zanger Conor Oberst het nummer op aan de gouverneur van Californië (Arnold Schwarzenegger) en de president van de Verenigde Staten (George Bush) met de woorden: 'Two men I admire a lot for their biceps and for their creepy, fascist agendas', waarna Conor voor het nummer aftelde met '1, 2, 666'. Op de B-kant van de single First day of my life stond het nummer When the president talks to God waarin de band eveneens een bijtend commentaar levert op de politiek van Bush.

Het politiek engagement heeft Bright Eyes echter niet weerhouden met First day of my life een prachtig recht-vooruit liefdesliedje te maken.

De videoclip werd geregisseeerd door John Cameron Mitchell. Naar verluid was hij zo verbouwereerd toen hij het liedje over liefde en 'wedergeboorte' voor de eerste keer hoorde dat hij zich afvroeg hoe hij erbij gekeken had. Dat bracht hem op het idee voor de video stelletjes te interviewen over hun relatie en ze daarna te filmen terwijl ze het nummer voor het eerst hoorden.