GWP2 1V
GWP2 1V
GWP2 3V
GWP2 TFV
GWP2 TFV
GWP2 TFV
GWP1 3V
GWP1 3V
Indigo 3H

Publicaties

Mijn publicaties

Geschiedeniswerkplaats, 3e editie (2016 - heden)

Sinds 2005 schrijf ik mee aan Geschiedeniswerkplaats, een geschiedenismethode voor het voortgezet onderwijs van Noordhoff Uitgevers (Groningen). Inmiddels wordt daarvan de derde editie uitgegeven.

Bij de derde editie van Geschiedeniswerkplaats is de methode geheel vernieuwd. Lezen en leren gebeurt vanuit overzichtelijke leerdoelen. Er is een duidelijke koppeling van het verleden aan het heden. De bladzijden zijn verrijkt met meer en groter beeld en het online lesmateriaal is flink uitgebreid met uitleganimaties en interactieve bronnen.

U kunt online in het informatieboek voor 1 havo/vwo bladeren.


Geschiedeniswerkplaats, 2e editie (2011 - 2016)

Bij de tweede editie van Geschiedeniswerkplaats schreef ik mee aan de informatieboeken voor de onderbouw van vmbo-t, havo/vwo en vwo en aan de informatieboeken voor de bovenbouw van vmbo-t, havo en vwo. Bovendien schreef ik online opdrachten voor het oefenen van historische vaardigheden (Bronnenwerkplaats).

Geschiedeniswerkplaats, 1e editie (2005- 2009)

Bij de eerste editie schreef ik mee aan de informatieboeken voor de onderbouw van vmbo-t, havo/vwo en vwo en aan de informatieboeken voor de bovenbouw van vmbo-t, havo en vwo.

Indigo (2001- 2005)

Indigo was een geschiedenismethode van Wolters-Noordhoff voor het voortgezet onderwijs. Ik schreef mee aan de informatie-, werk- en docentenboeken voor 1 h/v, 2 h/v, 3 h/v en 3/4 vmbo-t.

Scheiden voor beginners (2001)

Omslag Scheiden voor beginners

In 2001 verscheen bij uitgeverij Vassallucci van Ingrid van Frankenhuyzen en Bernadette Hijstek, Scheiden voor beginners. De echtscheidingsgids van A tot Z

Achterflap: Scheiden voor beginners is het eerste boek op de markt dat vanuit praktisch oogpunt – en met veel (zelf)spot geschreven – een introductie biedt op de wondere wereld van echtscheiding en afscheid van de echtgeno(o)t(e). Het geeft antwoord op regelmatig voorkomende vragen als: wie krijgt het huis? wie krijgt de kinderen? hoe hoog is de alimentatie? Voorzien van boeiende lemma’s als: wraak, advocaten, slapeloosheid, sex voor alleenstaanden, huis (en hypotheek), voordelen van scheiden, overspel, jaloezie, boedelverdeling, alimentatie en belastend beeldmateriaal, nemen Van Frankenhuyzen en Hijstek de situatie voor aanstaande scheidende stellen onder de loep. Deze 'gids van a tot z' biedt een uiterst behulpzame bron voor mannen én vrouwen, maar het zijn doorgaan de mannen die moeten betalen...